說明:

以下答案僅供考生估分參考使用,最終答案以星火英語出版的《專四全真試卷(10套最新真題2007-2016+新題型聽力特訓8套題+新題型閱讀特訓8套題+新題型語法詞匯、完形填空、寫作特訓)》《專四真題詳解+標準預測(10套最新真題2007-2016+5套標準預測試卷+聽力強攻5套題+必背作文30篇+2000詞卡片)》中的為準。

Part I DICTATION

新2代理网站Think Positive and Feel Positive

Are you confident or insecure in a difficult situation? / Do you react positively or negatively? / The answer may depend in part on whom you’re around. / A study found that negative thinking can be contagious in some cases. / For example, the researchers studied 103 college roommates. / They measured each roommate’s tendency towards negative thinking. / It was found that thinking patterns can be contagious. / Students with a negative thinking roommate became more depressed themselves, / and students with more positive thinking roommates / were more likely to become more positive as well.

新2代理网站Part II LISTENING COMPREHENSION

新2代理网站SECTION A TALK

1. success

新2代理网站2. challenging settings

新2代理网站3. National Spelling Contest

新2代理网站4. passion and perseverance

5. future a reality

6. marathon

7. grittier

新2代理网站8. measures of talent

9. not fixed / changeable

新2代理网站10. a temporary condition

SECTION B  CONVERSATIONS

新2代理网站1.Why does the woman call the man?

答案:[D] To tell the man the procedure of the interview.

2.What kind of questions can the man ask in the interview?

答案:[A] Questions related to the job.

3.Which is the last part of the interview?

答案:[C]Presentation from the interviewee.

4.What might be expected from the man’s presentation?

新2代理网站答案:[D]Company future and his contribution.

5.When is the interview scheduled?

答案:[B]11 a.m. ,next Thursday.

新2代理网站6.What is the interview mainly about?

答案:[C] How to handle the problem of college loans.

7.How does the cost of college education change every year?

答案:[A]It was increased by 6 to 8%.

8.What is used to measure student loan debt as a guideline?

答案:[B]First year salary after graduation.

9.What is the advantage of joining a college savings plan?

答案:[D]Students withdraw without paying tax.

10.   What is the possible social cost of a college loan?

新2代理网站答案:[A]Giving up charitable or volunteer work.

Part III LANGUAGE KNOWLEDGE

新2代理网站11. How can I concentrate if you_____ continually_____ me with silly questions?

新2代理网站答案:[A] have...interrupted

新2代理网站12. Among the four sentences below, Sentence _____ expresses the highest degree of possibility.

答案:[D] It should take a long time to find a solution to the problem.

13. She is a better speaker than _____ in the class.

新2代理网站答案:[A] any boy

新2代理网站14. Nobody heard him sing, _____?

新2代理网站答案:[D] did they

15. I can’t put up with _____.

新2代理网站答案:[B] that friend of yours

新2代理网站16. There has been an increasing number of _____ in primary schools in the past few years.

新2代理网站答案:[D] men teachers

17. This is one of the issues that deserve _____ .

新2代理网站答案:[B] mentioning

18. The audience _____ excited on seeing _____ favorite star glide onto the stage.

答案:[A] were...their

新2代理网站19. _____ your advice, I would have made the wrong decision.

新2代理网站答案:[B] Had it not been for

新2代理网站20. The sentence I wish I had been more careful in spending money expresses the speaker’s _____ .

答案:[C] regret

21. The Attorney General ordered a federal autopsy of Brown’s body, seeking to _____ the family and community there would be a thorough investigation into his death.

答案:[C] assure

22. The police department came under strong criticism for both the death of an unarmed man and its handling of the _____.

答案:[D] aftermath

23. The Foreign Secretary tried to _____ doubts about his handling of the crisis.

答案:[D] quell(此題存在爭議,也會說選[A]dispel的,需要進一步討論)

新2代理网站24. Mutual funds are thus best for investors who don’t want to take the time to study stocks in detail or who _____ the resources to build a portfolio.

答案:[B] lack

25. Chris ran _____ John at a sporting-goods trade show and the two quickly struck _____ an easy rapport.

答案:[A] into...up

26. “I am leaving the country soon,” he told a _____ convened group of reporters.

新2代理网站答案:[C] specially

新2代理网站27. Israel and Hamas had reached a deal on extending the _____ ceasefire by an extra 24 hours until Tuesday at midnight.

答案:[D] temporary

28. _____ to unplugging the alarm clock and trusting your ability to wake on time on your own, you should probably ease yourself into the new arrangement by keeping a very regular schedule for several weeks.

新2代理网站答案:[B] Prior

新2代理网站29. If you are an athlete, strong abdominal muscles help you ensure a strong back and freedom from injury during _____ upper-body movement.

答案:[D] vigorous

30. Finning is a cruel _____ in which the shark’s fins are lopped off, and the live shark is thrown back to sea.

答案:[C] practice

Part IV CLOZE

31. [H]lists

新2代理网站32. [L]shaped

33. [I]promulgated

新2代理网站34. [E]generations

35. [D]disseminated

新2代理网站36. [K]scant

新2代理网站37. [O]virtual

38. [C]directly

新2代理网站39. [M]sophisticated

新2代理网站40. [G]instead

Part V READING COMPREHENSION

SECTION A MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

PASSAGE ONE

41. In Para. 1, the phrase “set my feet” probably means    .

新2代理网站答案:B. prepare me

42. It can be concluded from Para. 2 that    .

新2代理网站答案:A. the man wanted to maintain dignity though starved

新2代理网站43. Compared with Brother A, Brother B was more   towards the effect of the one-million-pound bank-note on a total stranger.

答案:D. positive

PASSAGE TWO

新2代理网站44. Which of the following is the best title for the passage?

新2代理网站答案:B. Popular Peace Symbols.

45. The rainbow represents the connection between human beings and their gods in all the following countries EXCEPT    .

新2代理网站答案:D. China

46. In North Europe mistletoe was often hung in doorways to indicate    .

答案:A. friendship

47. The origin of the ankh can date back to    .

答案:D. ancient Egypt

PASSAGE THREE

48. What is the author’s attitude towards Clinton’s proposal to welfare?

答案:A. Pessimistic.

49. It can be inferred from Para. 7 that optimum penalties are     to the underclass.

新2代理网站答案:B. useless

新2代理网站50. Which of the following is the most appropriate title for the passage?

新2代理网站答案:D. Disease of Despair.

SECTION B SHORT-ANSWER QUESTIONS

說明:這部分答案不是唯一,只要意思對了就可以。

PASSAGE ONE

新2代理网站51. In Para. 4, what does the man mean by saying “I had to bear my trouble”?

答案:I had to endure hunger and not to eat.

新2代理网站52. What can be inferred from the last sentence of the passage?

新2代理网站答案: I was chosen to try out the million-pound note.

PASSAGE TWO

新2代理网站53. Why does the UN use the olive branch in its symbol?

答案: Because it symbolizes peace and unity in modern culture.

PASSAGE THREE

新2代理网站54. According to the author, what balance should we keep in welfare?

新2代理网站答案:To make basic needs meet and low-paid work attractive.

55. What does the author mean by saying “Even under the worst of circumstances, we believe we are in control of our lives” (Para. 10)?

答案:Even taking low-paid jobs, we have hope for the future.

PART Ⅵ WRITING

New research has shown that almost four out of ten parents in the UK have taken their children out of school to go on holidays. Cost is the main reason given by parents for sacrificing① their children’s education. Parents are to be banned, however, by UK’s Education Authority, from taking their children out of school to go during term time.

Should local authorities stagger② school holidays to enable families with children to take advantage of travel bargains? Or is it wrong for parents to jeopardize③ their children’s education for the sake of④ a cheaper holiday? As far as I am concerned, education is more important. Firstly, children’s education must come first. A cheap holiday during the school season shouldn’t be the reason to take a child out of school. Some parents are not willing to sacrifice or schedule their lives in terms of their children’s needs. This kind of attitude will influence their children deeply. It’s no wonder so many kids are not interested in school and don’t take their study seriously.  Secondly, school isn’t day care center. It’s an educational institution that needs every student to follow its rules. Taking a child on holiday when school is in session will disturb the order of the school. Besides, it is disruptive for⑤ the child, because he will have to catch up when he returns.

新2代理网站All in all, taking children out of school for a cheaper holiday is irresponsible behavior. Those parents would risk being fined financially and morally. It’s not only kids that need to grow up——a lot of parents need to as well.